Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ρώσση

Ελλάδα Διον. Γαλανοπούλου
(κείμενα & εικονογράφηση)
Ερευνώ και ανακαλύπτω τη Φυσική της Ε΄ Δημοτικού
Σελίδες: 132, ISBN: 978 960 225 2253, Τιμή: 14,99 ευρώ
Ερευνώ και ανακαλύπτω τη Φυσική της Στ΄ Δημοτικού
Σελίδες: 168, ISBN: 978 960 225 2260, Τιμή: 14,99 ευρώ
Εκδόσεις Ρώσση

Η διδασκαλία της Φυσικής στις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού αποτελεί μια σημαντική εισαγωγή στις πειραματικές επιστήμες και βάζει τις βάσεις σ’ αυτό το γνωστικό αντικείμενο για όλη τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Με οδηγό το Πρόγραμμα Σπουδών και Διαθεματικότητας, αποδελτιώνοντας τις αδυναμίες του σχολικού εγχειριδίου και τις ανάγκες των μαθητών/-τριών όσον αφορά στην κατανόηση, τη μελέτη, την ερμηνεία και τέλος την επιστημονική έκφραση των φυσικών φαινομένων, δημιουργήσαμε ένα εύχρηστο, λειτουργικό και θελκτικό βιβλίο.
Τα Ερευνώ και Ανακαλύπτω τη Φυσική για Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, είναι σύγχρονα εκπαιδευτικά εγχειρίδια που ακολουθούν τη σειρά των κεφαλαίων των σχολικών, όπου με κόκκινο χρώμα είναι διατυπωμένες οι τυχόν απορίες των μαθητών/-τριών, με πράσινο οι ορισμοί και με μπλε οι απαντήσεις στις ασκήσεις του βιβλίου, όλα ενσωματωμένα σε κατανοητά κείμενα με εικόνες, ζωγραφιές και σχήματα, που θα λύσουν τις απορίες τους και θα βοηθήσουν, ουσιαστικά, τη μελέτη στο σπίτι.


— Μελετήσαμε προσεκτικά το Διαθεματικό Πλαίσιο και το Πρόγραμμα Σπουδών.
— Διδάξαμε αποκλειστικά το μάθημα της Φυσικής αποδελτιώνοντας όλες τις αδυναμίες του σχολικού εγχειριδίου και τις ανάγκες των παιδιών όσον αφορά στην κατανόηση, τη γνώση, τη μελέτη και τέλος την ερμηνεία και έκφραση των φυσικών φαινομένων.
— Ζωγραφίσαμε εικόνες και εποπτικά σχήματα και ενθέσαμε φωτογραφίες για την άριστη κατανόηση της ύλης.
— Δώσαμε τις απαντήσεις στις ασκήσεις του βιβλίου αναλυτικά, χρησιμοποιώντας τες ως παραδείγματα ώστε να αντιληφθούν οι μαθητές το πρόβλημά τους και όχι να απαντούν «τυφλά» και το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό για την περαιτέρω εκμάθηση και εκπαίδευση.
— Αναγνωρίσαμε ότι το ζητούμενο της τεχνολογικής μας εποχής και της κοινωνίας της πληροφορίας για τους μαθητές είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η γνώση του πώς να αναζητούν και να βρίσκουν την πληροφορία, η κατανόηση και η σωστή έκφραση και όχι η συσσώρευση γνώσεων.
— Χρησιμοποιήσαμε τα πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά προγράμματα για να παράξουμε ένα βιβλίο ευχάριστο, λειτουργικό και θελκτικό για τους μαθητές.


Τα βιβλία, λοιπόν, αυτά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως απλά σχολικά βοηθήματα-λυσάρια. Είναι σύγχρονα, εκπαιδευτικά εγχειρίδια που ακολουθούν τη σειρά των κεφαλαίων των σχολικών βιβλίων τα οποία παρουσιάζονται όπως θα τα δίδασκε ο εκπαιδευτικός μέσα στην τάξη του.
Φιλοδοξία των Εκδόσεων Ρώσση, με εκπαιδευτική εμπειρία πάνω από έναν αιώνα, είναι να δώσουν στα παιδιά-και όχι μόνο!- ένα εύχρηστο εργαλείο για τη μελέτη και την κατανόηση των φυσικών φαινομένων, βοηθώντας τα να εκφράζουν σωστά, με απλό επιστημονικό τρόπο τις έννοιες που συναντούν και να τα προετοιμάσουν για το Γυμνάσιο.

Εκδόσεις Ρώσση
Βύρωνος 5, 145 65, Άγιος Στέφανος
τηλ.: 210 2020126, rossibooks.gr
[email protected], [email protected]