Τι θα μπορούσε να συμβεί σε πέντε γυναίκες που αποφασίζουν να συμμετάσχουν σε μια οργανωμένη εκδρομή σε ένα πάρκο άγριας φύσης στην αυστραλιανή ενδοχώρα; Θα καταφέρουν άραγε να ενισχύσουν τους συναδελφικούς δεσμούς ανάμεσά τους, την ομαδικότητά τους ή θα βγάλει στην επιφάνεια κάθε άσχημη εμπειρία από το παρελθόν τους και τον άσχημο χαρακτήρα τους;


Με το δεύτερο βιβλίο της η Jane Harper κατάφερε να συγκαταλέγετε στους αγαπημένους μου συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας, με την «ΑΓΡΙΑ ΦΥΣΗ», ένα έργο που θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και θα σας κρατήσει σε αγωνία μέχρι την τελευταία του λέξη.
Μετά την εμβληματική «ΞΗΡΑΣΙΑ», στις αφιλόξενες και απέραντες εκτάσεις της Αυστραλίας, η συγγραφέας μας ξεναγεί στην άγρια φύση της ενδοχώρας, και μας μεταφέρει μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι βγαλμένη από χιτσκοκική ταινία, με την αγωνία να φτάνει στο κατακόρυφο καθώς οι ώρες και οι μέρες περνούν και η εξαφανισμένη Άλις, παραμένει άφαντη. Πότε ξεκίνησαν όμως όλα; Ήταν στην αρχή της πεζοπορίας μέσα στο δάσος, ήταν όταν χάθηκαν και έψαχναν εναγωνίως να βρουν το σωστό μονοπάτι ή μήπως όταν οι μικρές παρεξηγήσεις λόγω της πείνας, της εξάντλησης και του φόβου έβγαλαν προς τα έξω τον χειρότερο εαυτό της κάθε μίας από τις πέντε γυναίκες; Μήπως ήταν όλα αυτά τα μικροπράγματα που μαζεύτηκαν και καμία δεν μπόρεσε να ελέγξει ή να καταλάβει τις ακριβείς διαστάσεις τους;


Και όσο η ανάγνωση προχωράει, όσο η προσωπικότητα της κάθε γυναίκας βγαίνει στο προσκήνιο, από τις μικρότερες δίδυμες γύρω στα τριάντα, τις άλλες δύο γύρω στα σαρανταπέντε και την αφεντικίνα τους γύρω στα πενήντα, όλες έχουν κάτι κοινό τελικά. Όλες κατά βάθος μισούν την Άλις, αυτή που δεν ήθελε να συνεχίσει μαζί τους από την πρώτη βραδιά, αυτή που εκλιπαρούσε να φύγει έστω και μόνη της, αυτή που τόλμησε να το κάνει πράξη, να τις εγκαταλείψει και να φύγει βαθιά μέσα στο αφιλόξενο δάσος, και εν τέλει να χάσουν τα ίχνη της.


Πολλά κρυμμένα μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια σιγά σιγά και ο ομοσπονδιακός πράκτορας Άρον Φαλκ, γνώριμος από το πρώτο μυθιστόρημα της Jane Harper, αναλαμβάνει όχι μόνο να εξιχνιάσει την υπόθεση, αλλά και να βρει αυτό που ψάχνει σε προσωπικό επίπεδο και που η εξαφανισμένη γυναίκα είχε συμφωνήσει να συνεργαστεί μαζί του ώστε να το αποκτήσει.
Δεν είναι μόνο η άγρια βλάστηση που απειλεί την ισορροπία στην ομάδα την πέντε γυναικών, είναι και η παλιά ιστορία των εγκλημάτων που είχαν διαπραχθεί στο συγκεκριμένο δάσος, αλλά και η συνεχής έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσά τους.


Ένα βιβλίο που πραγματικά θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο, και μια άριστη απόπειρα από τη συγγραφέα να μετατρέπει σε δοκιμασία την επιρρεπή στο λάθος ανθρώπινη φύση!

Λίγα λόγια

ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (2018) ΣΤΑ AUSTRALIAN INDIE BOOK AWARDS

POLAR DE COGNAC – ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΘΡΙΛΕΡ
ΒΡΑΒΕΙΟ DAVITT

Πέντε γυναίκες εγκαταλείπουν την άνεση του κλιματιζόμενου εργασιακού τους περιβάλλοντος, φορτώνονται απρόθυμα τα σακίδιά τους και ξεκινούν να διασχίσουν ένα πάρκο άγριας φύσης στην αυστραλιανή ενδοχώρα. Στόχος αυτής της πεζοπορίας να ενισχυθούν οι μεταξύ τους συναδελφικοί δεσμοί και η ομαδικότητά τους. Στο τέλος της διαδρομής όμως θα μείνουν μόνο τέσσερις… Και καθεμία έχει μια ελαφρώς διαφορετική ιστορία για το τι ακριβώς τους συνέβη.
Ο ομοσπονδιακός πράκτορας Άρον Φαλκ ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την τύχη της αγνοούμενης πεζοπόρου. Καθώς η έρευνά του τον παρασύρει στην καρδιά της οργιώδους βλάστησης, ο Φαλκ ανακαλύπτει πως οι γυναίκες είναι μπλεγμένες μεταξύ τους σ’ ένα κουβάρι από μυστικά, υποψίες και προδοσίες. Θα μπορούσε κάτι απ’ όλα αυτά ωστόσο να οδηγήσει σε φόνο;

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΟΝ ΦΑΛΚ ΜΕΤΑ
ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ Η ΞΗΡΑΣΙΑ