Η Clare Mackintosh μετά το εκπληκτικό και ανατρεπτικό Σ΄ΑΦΗΣΑ, επανέρχεται με ένα ακόμη ψυχολογικό -αστυνομικό θρίλερ που θα σας κάνει να κοιτάζετε συνεχώς πίσω σας!

Όλοι μας θεωρούμε δεδομένο ότι η καθημερινότητά μας είναι δική μας υπόθεση.
Ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν άλλο ο τρόπος που πηγαίνουμε στη δουλειά μας, η διαδρομή που ακολουθούμε, η τήρηση κατά γράμμα του ωραρίου ώστε να προλαβαίνουμε τις συγκοινωνίες.
Όλα αυτά είναι τόσο καθημερινά, τόσο τετριμμένα που όχι μόνο τα έχουμε συνηθίσει, αλλά είμαστε και εντελώς προγραμματισμένοι σαν ρομποτάκια, μη δίνοντας την πρέπουσα προσοχή στους άλλους γύρω μας. Και μπορεί μέχρι ενός σημείου αυτό να είναι κατανοητό, όμως έχουμε σκεφτεί ποτέ ότι δεν σκέφτονται και κυρίως δεν πράττουν όλοι όπως εμείς;

Σε μια μεγαλούπολη, με το χάος των συγκοινωνιών να κυριαρχεί στις ζωές μας, δεν έχουμε χρόνο για πραγματική ζωή, για προσωπικές στιγμές, για γνωριμίες όπως κάποτε. Γιατί λοιπόν κάποιος προχωρημένος νους να μην εκμεταλλευτεί αυτή την μικρή αδυναμία όσων δεν έχουν το χρόνο να προσεγγίσουν μια γυναίκα αλλιώς, και να μην του τη δώσουν έτοιμη στο πιάτο; (δηλαδή στην ίδια διαδρομή με τη δική του;)
Θέλει πάρα πολύ καλή προετοιμασία να παρακολουθήσεις με κάθε λεπτομέρεια τη ζωή των ανθρώπων που έχεις βάλει στο μάτι. Δεν σημαίνει όμως ότι είναι και δύσκολο, με τα κατάλληλα μέσα. Οι άνθρωποι είναι τόσο προβλέψιμοι τις περισσότερες φορές, και τόσο ανυποψίαστοι που αυτό ακριβώς είναι και το ελάττωμά τους.

Ποιον μπορείς άραγε να εμπιστευτείς; Πώς να αισθανθείς όταν ανακαλύπτεις ότι οι δικοί σου άνθρωποι δεν είναι αυτοί που πίστευες πως είναι; Γιατί ο σύντροφός σου είπε ψέματα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως η εργασία του; Και γιατί ο εργοδότης σου δεν σε έχει ενημερώσει ότι έχει εγκαταστήσει στο γραφείο κάμερες και παρακολουθεί την κάθε σου κίνηση;
Και τα παιδιά σου; Τα γνωρίζεις τόσο καλά όσο πιστεύεις; Τους φίλους σου;
Μήπως δεν μπορείς να εμπιστευτείς ούτε τον ίδιο σου τον εαυτό;
Σκέψου το.
Ίσως και κάποιος άλλος να αισθάνεται ότι τον παρακολουθούν.
Ίσως δεν είναι μόνο το χρήμα ο απώτερος σκοπός.
Ίσως η ζήλεια και ο θυμός να έχει μεγαλύτερη δύναμη από κάθε τι άλλο.
Ξανασκέψου πριν εμπιστευτείς τους γύρω σου. Γιατί ίσως κάποιος έχει ήδη καταγράψει την κάθε λεπτομέρεια της ζωής σου και χωρίς να το καταλάβεις, θα έρθει η στιγμή που θα σου πει… ΣΕ ΕΙΔΑ και ακόμη ΣΕ ΒΛΕΠΩ και δεν θα μου ξεφύγεις…

Από το οπισθόφυλλο

ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
Όταν η Ζόι Γουόκερ βλέπει τη φωτογραφία της στις προσωπικές αγγελίες μιας λονδρέζικης εφημερίδας, αποφασίζει να μάθει γιατί βρέθηκε εκεί. Δεν υπάρχει εξήγηση: μόνο μια θολή εικόνα, ένα σάιτ κι ένα τηλέφωνο.
ΞΕΡΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΠΑΣ.
Αναφέρει το θέμα στην οικογένειά της, αλλά όλοι είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται απλώς για κάποια που της μοιάζει. Την επόμενη μέρα όμως στην ίδια αγγελία εμφανίζεται η φωτογραφία μιας άλλης γυναίκας και τη μεθεπόμενη μιας άλλης.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ…
Να πρόκειται για λάθος; Για σύμπτωση; Ή μήπως κάποιος παρακολουθεί κάθε τους κίνηση;
Βιβλίο της χρονιάς (2017) σύμφωνα με το Richard and Judy Summer Book Club

Δείτε εδώ τις σκέψεις για το βιβλίο Σ΄ΑΦΗΣΑ:

https://vivlio-life.gr/%CF%83%CE%BA%CE%AD%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B9%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B9%CE%B2-7/