Η συγγραφέας του βιβλίου, Ισμήνη Ζαγοραίου, κατάφερε με τις δεκαπέντε ιστορίες της να σε αγκιστρώσει στις λέξεις της και να μην μπορείς να κάνεις αλλιώς, παρά μόνο να συνεχίσεις την ανάγνωση σχεδόν απνευστί.
Μας προσφέρει ένα πανέμορφο βιβλίο από το οποίο αναβλύζουν υπαρξιακά ερωτήματα και υπέροχη λογοτεχνία.

Το άμεσο στιλ της, η μουσικότητα των προτάσεών της, η ευφυΐα της και ο εντελώς ανεπιτήδευτος τρόπος της θέτουν πολύ σημαντικά ζητήματα.
Πόσο αποτιμάται η αξία ενός ανθρώπου; Πώς έγινε αγάπη η απώλεια; Πώς έγινε γλύκα ο πόνος της ανυπαρξίας; Πώς γίνεται να «καταλάβω» τον πατέρα μου και να μπω στα «παπούτσια» του; Πώς κάποια αντικείμενα γίνονται όπλα υποταγής και εξουσίας; Με ποιον τρόπο πουλάμε αυτά που μας βαραίνουν και πώς εξιλεώνεται η συνείδηση εγκαταλείποντας τα άψυχα που μας φέρνουν αντιμέτωπους με τους ανθρώπους που συνδέθηκαν μαζί τους;
Ρούχα δεύτερης ευκαιρίας, παλιά αντικείμενα μισοτιμής, παλαιοπωλεία, παλιατζίδικα, το ωραιότερο κειμήλιο της ζωής της Σούλας, μια φοντανιέρα με σοκολατάκια, ένα ρολόι που άνοιγε πόρτες, το μπαγιάτικο μιλφέιγ, το μπαούλο καταφύγιο, ο κόκκινος χάρακας του δασκάλου, το βρόμικο ποδόμακρο…

Το «Μισοτιμής» είναι μια χαμηλόφωνη συλλογή διηγημάτων ,ωστόσο είναι μεγαλειώδης ο τρόπος που μεταβιβάζει στον αναγνώστη τη μοναξιά, τις παιδικές αναμνήσεις, τη μνήμη, τη λήθη, την επιθυμία λύτρωσης, τους κοινωνικούς κανόνες, την πείνα, το ξύλο, την παιδικότητα, την ενηλικίωση, την τρέλα, την απιστία, την ευτυχία, την αναμονή της χαράς, τον θάνατο.

Η Ισμήνη Ζαγοραίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης. Έκανε μεταπτυχιακά στο marketing και τη διαφήμιση και εργάστηκε σε διαφημιστικές εταιρείες. Το 2008 συνεργάστηκε με το free press «Passtoport», όπου δημοσιεύτηκαν τριάντα μικρά διηγήματά της. Συμμετείχε με διηγήματά της στις ανθολογίες: Ανθολογία μικρού διηγήματος για τη νύχτα (2017), Παράξενες ιστορίες με γάτες (2018) και Ιστορίες πάθους και μαγειρικής (2017). Η πρώτη της συλλογή διηγημάτων Εξ απροόπτου έρωτες (εκδόσεις Βακχικόν 2019) συγκαταλέχθηκε στη βραχεία λίστα για το Βραβείο «Μένη Κουμανταρέα» της Εταιρείας Συγγραφέων, το οποίο απονέμεται ετήσια σε πρωτοεμφανιζόμενο πεζογράφο.