Εικονογράφηση GENEVIEVE GODBOUT
Μετάφραση ΗΛΙΑΝΑ ΑΓΓΕΛΗ
Εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Γράφει η Βιργινία Αυγερινού

«Από τη στιγμή που άκουσαν τη βροντερή φωνούλα του, οι γονείς του Αϊ-Βασίλη ήξεραν πως είναι μοναδικός!»
Για παιδιά από τριών ετών και άνω, σε μια πολυτελή και σκληρόδετη έκδοση από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, η πιο πρωτότυπη ιστορία του Αϊ-Βασίλη, ίσως η μοναδική που μιλά στα παιδιά για την παιδική ηλικία του λατρεμένου Αγίου των παιδιών. Από την γέννηση του μέχρι το πώς έγινε αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Αϊ-Βασίλη, τοποθετημένα στην παιδική και εφηβική του ηλικία. Η αγάπη του για το κόκκινο χρώμα, το χαρακτηριστικό «ΧΟ, ΧΟ, ΧΟ», η προσφορά των δώρων του στα άλλα παιδιά, η δημιουργία νέων παιχνιδιών, η σχέση του με τις καμινάδες, το κρύο και τα ξωτικά.


«…Ο καλύτερος φίλος του Αϊ-Βασίλη έμενε στην ίδια γειτονιά. Λεγόταν Έλντρεντ. Ο Έλντρεντ ήταν πιο μικροκαμωμένος από τον Αϊ-Βασίλη, αλλά κατά τ΄άλλα έμοιαζαν πάρα πολύ. Και στους δυο άρεσε να κατασκευάζουν πράγματα- κυρίως παιχνίδια. Και του Έλντρεντ του άρεσε το πράσινο χρώμα όσο και του Αϊ-Βασίλη το κόκκινο…»
Πόσο ξεχωριστός, πάντα. Έξυπνος, ασυνήθιστος, δοτικός. Από μωρό. Ένα γλυκούλικο μωρό με τα λακκάκια του και τη χαριτωμένη μυτούλα του. Οι λατρεμένοι του γονείς παραξενεύτηκαν στην αρχή με την ιδιαιτερότητα του παιδιού τους, στήριξαν όμως το όνειρο του γιατί κατάλαβαν πως αυτό που θα γινόταν το παιδί τους ήταν πολύ σημαντικό και έτσι γεμάτοι περηφάνια τον βλέπουν να σκορπίζει δώρα και χαρά.


Μια όμορφη γιορτινή ιστορία με ήρωα τον αγαπημένο Αϊ-Βασίλη σε μια υπέροχη εικονογράφηση από τον GENEVIEVE GODBOUT που θα ενθουσιάσει τα παιδιά και θα τους κρατήσει συντροφιά μέχρι τη μεγάλη νύχτα των ονείρων τους όταν θα έρθει ο Άγιος Βασίλης για να τους αφήσει και τα δικά τους δώρα. Ένα βιβλίο γεμάτο αισιοδοξία και ελπίδα, γεμάτο χαμόγελο που αναδεικνύει πως στη ζωή αρκεί να είσαι δοτικός για να κάνει τελικά τον κόσμο καλύτερο με την ομορφιά της δικής σου ψυχής.