Τη Λάουρα, τη μικρή πεταλουδίτσα, κάτι την απασχολεί αλλά δεν είναι και σίγουρη. Θέλει να μοιραστεί με κάποιον τα όσο νιώθει, αλλά δυσκολεύεται να το αποφασίσει. Ακόμα και στη φίλη της τη μαργαρίτα δεν τολμά να ανοίξει την καρδιά της…
Ο φίλος των γονιών της, ο κος Γιώργος το σκαθάρι, της φέρεται κάπως περίεργα. Πιο φιλικά από ότι συνήθως, μα δεν είναι απόλυτα βέβαιη ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Επιδιώκει να την πηγαίνει βόλτα, της αγοράζει παιχνίδια αλλά μαζί με αυτά, την κάνει σφιχτές αγκαλιές, της δίνει φιλιά και πολλά χάδια.
Αν και νιώθει περίεργα, σαν παιδί γρήγορα ξεχνιέται. Όταν όμως το σκέφτεται πιστεύει ότι όλα όσα της κάνει ο κος Γιώργος δεν είναι απολύτως σωστά και φυσιολογικά, μα δεν είναι έτοιμη να μιλήσει στους γονείς της και πολλές φορές δεν το τολμά γιατί δε θέλει να τους στενοχωρήσει.
Ο κος Γιώργος είναι οικογενειακός φίλος και η Λάουρα δεν ξέρει αν όλο αυτό που της συμβαίνει είναι κακό ή εκείνη το βιώνει έτσι. Λύση στο πρόβλημά της θα δώσει η μέλισσα, που θα την ωθήσει με κάποιον τρόπο να μιλήσει στους γονείς της και εκείνοι με τη σειρά τους θα υποστηρίξουν το παιδί τους, θα το προστατεύσουν και θα το αγκαλιάσουν όπως πρέπει αναλόγως να πράξουμε όλοι οι γονείς.


Το παραμύθι έχει στόχο να μας κάνει γνωστή την παιδική σεξουαλική παρενόχληση και την τιμωρία που πρέπει να λάβει όποιος τολμήσει να πειράξει ένα παιδί.
Παιδιά, μιλήστε, εμπιστευτείτε τους γονείς και μη φοβάστε να αποκαλύψετε ότι δεν θεωρείτε φυσιολογικό!
Γονείς, παρατηρήστε τα παιδιά και δείτε τυχόν αλλαγές στη συμπεριφορά τους. Ενημερώστε τα για την παρενόχληση και παροτρύνετε τα να σας εμπιστεύονται και να σας εκμυστηρεύονται ότι, μα ότι τα απασχολεί.


Μέσα από τη γραφή της Χρύστας Δημαρέλου, ένα μικρό βιογραφικό της οποίας υπάρχει στο τέλος του άρθρου, θα έρθουμε αντιμέτωποι με την ψυχολογία των παιδιών που έχουν πέσει θύματα και θα αντιληφθούμε ότι και για εκείνα είναι δύσκολο να κατανοήσουν την κατάσταση στο έπακρο. Ως γονείς, έχουμε χρέος να προφυλάσσουμε τα παιδιά μας, να τα συμβουλεύουμε και να είμαστε συνεχώς πλάι τους ακοίμητοι φρουροί.
Ένα ευαίσθητο θέμα έρχεται για ακόμη μια φορά στο φως με τρόπο προσιτό να προσεγγίσει τις νεαρές ηλικίες και να τις διδάξει πως πρέπει να πράξουν αν κάτι τους φανεί περίεργο ή διαφορετικό.
Θεωρώ ότι τα τρία πράγματα που πρέπει να μείνουν σε όλους, μικρούς και μεγάλους από το παραμύθι είναι: Ενημέρωση – στήριξη – αγάπη!

Στο τέλος δε του βιβλίου, υπάρχουν εποικοδομητικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους.

Η Χρύστα Δημαρέλου είναι συγγραφέας, εικονογράφος και κομίστας. Είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, με μετεκπαιδεύσεις στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην Ψυχολογία – Συμβουλευτική, στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κ.ά.
Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Εργάσθηκε επί πολλά χρόνια ως διευθύντρια Προγραμματισμού και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων.
Υπήρξε υπεύθυνη δημοσιογράφος της πρωινής δημοσιογραφικής ζώνης και του καθημερινού «Οικολογικού Δελτίου Ενημέρωσης» του δημοτικού ραδιοφώνου Ράδιο Χαλκίδα.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής και συμμετέχει σε παραστάσεις του Αεικίνητου Θεάτρου Ευρίπου, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται σε κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης.
Έχει λάβει 3o έπαινο στον Πανελλήνιο 4ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του itravelpoetry, με το διήγημά της «Ανδρομάχη». Έχει εικονογραφήσει το παιδικό παραμύθι «Τα κρυμμένα αυγά», της Μάουρας Ρομπέσκου, για τις εκδόσεις Κομνηνός.
Συμμετείχε στην ebook έκδοση «Μικρές ιστορίες ετεροτοπίας» με το έργο της «Η αδιέξοδη φυγή της μικρής Λόρας», με σκίτσα της στην εικαστική έκθεση SKG Bazaart στην γκαλερί Myro, στη Θεσσαλονίκη. Με σκίτσο της στην έκθεση ζωγραφικής – σκίτσου και φωτογραφίας του Φεστιβάλ Γιορτή της Ποίησης 2022 του Λογοτεχνικού Περιοδικού «Κέφαλος», με έργο της στη έκθεση φωτογραφίας του doc4festival στην Αθήνα. Συμμετείχε επίσης, με ποιήματα και σκίτσα της στο λογοτεχνικό ημερολόγιο των εκδόσεων «Κέφαλος» και στο λογοτεχνικό περιοδικό της «Θρυαλλίδας».

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κομνηνός.