Σας παρουσιάζουμε το νέο εκδοτικό πρόγραμμα, με μοναδικούς τίτλους για κάθε τύπο αναγνώστη.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ
ΜΕΝΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μυθιστόρημα
Παράλια της Μυτιλήνης, εκεί όπου το θεριό, η θάλασσα, καταπίνει ανθρώπους σκορπώντας πένθος και πόνο. Ο Ασκάν, γιατρός από το Ιράν, καταφέρνει να βγει στα βράχια από τα άγρια κύματα, έχοντας δει τη μητέρα και την αδελφή του να πνίγονται. Η ζωή τον διαλύει και του επιφυλάσσει κι άλλα δεινά. Βλέπει ανθρώπους να τον αντιμετωπίζουν σαν μίασμα, ένα σκουπίδι που πρέπει να πεταχτεί. Η Ευρυδίκη, δασκάλα στις δομές προσφύγων, του δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι, στηρίζοντας της γης τους κολασμένους. Ο πατέρας της, ένας αρτηριοσκληρωτικός συνταγματάρχης, τη διώχνει από το σπίτι θεωρώντας ότι τον διασύρει με τη στάση της! Τότε η ζωή σκηνοθετεί μια ιστορία που θα έκανε και τους πιο ασυγκίνητους να λυγίσουν.

Ένα θρίλερ, ένα μυστήριο με δύο δολοφονίες και δίπλα δίπλα η ψυχή, η ανθρωπιά, η απανθρωπιά, η αχαριστία, η δικαίωση, ο θρίαμβος της ζωής, με φόντο το νησί του Αρχάγγελου, της Σαπφούς, του Ελύτη, του Μυριβήλη, του Θεόφιλου.

ΕΝΑΣ ΥΜΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ, ΠΟΥ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΜΥΡΑ ΛΕΙΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΚΟΦΤΕΡΑ ΒΡΑΧΙΑ.


ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΝΟΟ!


Μυθιστόρημα
ΜΑΙΡΗ: ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
ΦΑΝΗ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΝΟΗΤΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΤΟΥΣ.
ΝΑΝΤΙΑ: ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΤΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ.

Τρεις εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στον διάσημο τηλεπαρουσιαστή του UNIX TV Αντίνοο Ιωσηφίδη. Μαζί τους η Ρωξάνη, μια μυστηριώδης γυναίκα καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, και ο γνωστός αστρολόγος Κένταυρος Πηλιάδης, που ενορχηστρώνουν καταστάσεις και κινούν παρασκηνιακά τα νήματα.
Τι κοινό έχουν οι πέντε αυτοί άνθρωποι ενάντια στον αλαζονικό παρουσιαστή; Και γιατί επιθυμούν διακαώς να ξεμπερδεύουν με τον Αντίνοο;

Ένα βιβλίο γεμάτο ίντριγκες, ανατροπές και κρυμμένα μυστικά, που θα σας κάνει να γελάσετε, να καρδιοχτυπήσετε, να συγκινηθείτε! Ένας ύμνος στη φιλία, στην αγάπη και στις δεύτερες ευκαιρίες!


ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΓΙΝΟΣ
ΤΟ ΧΑΜΙΝΙ ΤΗΣ ΟΒΡΙΑΚΗΣ


Μυθιστόρημα
Κέρκυρα 1891. Η στυγερή δολοφονία ενός οχτάχρονου κοριτσιού στην εβραϊκή συνοικία συνταράσσει την Ευρώπη. Ο χαμός της εβραιοπούλας παροξύνει τα πνεύματα στο νησί του Ιονίου και γίνεται το έναυσμα για να ξεσπάσουν ζοφερά επεισόδια, που διατρανώνουν την ανθρώπινη κτηνωδία. Μέσα στη γενικευμένη αναταραχή, μια ομάδα χαμινιών παλεύει απέναντι σε στερεότυπα, θρησκευτικά πάθη και προκαταλήψεις, θέλοντας να διασώσει την αλήθεια και να περισώσει την ανθρωπιά.

Κέρκυρα 1944. Η εβραϊκή κοινότητα του νησιού σχεδόν αφανίζεται από τους ναζιστές, με την ανοχή της τοπικής κοινωνίας και των Αρχών, στο πλαίσιο της αποκαλούμενης Τελικής Λύσης, το αποκορύφωμα της δίωξης των Εβραίων και βασικό συστατικό του Ολοκαυτώματος. Ωστόσο ένα ιερό χρέος φωτίζει τη ζωή μέσα στον όλεθρο, ενώ όλα προοιωνίζονται την καταστροφή.

Κέρκυρα 2008. Ένα ξεχασμένο χειρόγραφο στην Οβριακή γίνεται η αφορμή να ξεδιπλωθεί το χρονικό αυτής της περιπλάνησης στα μάτια μιας ανυποψίαστης γυναίκας, η οποία αναζητά απαντήσεις για το οικογενειακό της παρελθόν. Μια διαδρομή σε θολά μονοπάτια, από τον ανεξιχνίαστο μέχρι σήμερα φόνο της μικρής Ρουμπίνας έως την παιδική υπόσχεση των χαμινιών και το Ολοκαύτωμα.

ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
PATRICIA LOCKWOOD
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ


Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Μυρσίνη Γκανά
Διακρίσεις ΒΡΑΒΕΙΟ DYLAN THOMAS

ΣΤΗ ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ BOOKER ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ WOMEN’S PRIZE FOR FICTION

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ 2021 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ NEW YORK TIMES
Μια γυναίκα γνωστή για τις viral αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μιλώντας στους θαυμαστές της που τη λατρεύουν. Ολόκληρη η ύπαρξή της είναι κυριευμένη από το διαδίκτυο – ή αυτό που αποκαλεί «πύλη». Είμαστε στην κόλαση; αναρωτιούνται οι άνθρωποι της πύλης. Θα συνεχίσουμε όλοι να το κάνουμε αυτό μέχρι να πεθάνουμε;

Ξαφνικά, δύο μηνύματα από τη μητέρα της διαρρηγνύουν αυτή την πραγματικότητα: «Κάτι πήγε στραβά» και «Πόσο σύντομα μπορείς να έρθεις;». Καθώς η πραγματική ζωή και τα διακυβεύματά της συγκρούονται με τον αυξανόμενο παραλογισμό της πύλης, η γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με έναν κόσμο που φαίνεται να εμπεριέχει ταυτόχρονα πλήθος αποδείξεων ότι υπάρχει καλοσύνη, ενσυναίσθηση και δικαιοσύνη στο σύμπαν, και καταιγιστικά αποδεικτικά στοιχεία για το αντίθετο.

Ασεβές και ειλικρινές, συγκλονιστικό και απολαυστικά βέβηλο, το ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ είναι ταυτόχρονα μια ερωτική επιστολή προς το ατελείωτο σκρολάρισμα και ένας στοχασμός γύρω από την αγάπη, τη γλώσσα και την ανθρώπινη σύνδεση από μία από τις πιο πρωτότυπες φωνές της εποχής μας.

Αριστούργημα.
The Guardian

Στ’ αλήθεια θαυμάζω και αγαπώ αυτό το βιβλίο.
ΣΑΛΙ ΡΟΥΝΕΪ, συγγραφέας

Εκπληκτικό και εντελώς πρωτότυπο… Η Πατρίσια Λόκγουντ είναι η φωνή μιας γενιάς νέων συγγραφέων που μεγάλωσαν υπό τη συνεχή πίεση των ειδήσεων σε πραγματικό χρόνο και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
NAMITA GOKHALE, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής για το Βραβείο Dylan Thomas 2022


ΙΖΑΜΠΕΛ ΑΛΙΕΝΤΕ
Ο ΑΝΕΜΟΣ ΞΕΡΕΙ Τ’ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ


Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Δέσποινα Δρακάκη
Μια ιστορία για τη βία, την αγάπη, τον ξεριζωμό και την ελπίδα

ΒΙΕΝΝΗ 1938
Ο Ζάμουιλ Άντλερ είναι έξι χρονών όταν ο πατέρας του εξαφανίζεται κατά τη διάρκεια της Νύχτας των Κρυστάλλων και η οικογένειά του, όπως όλοι οι Εβραίοι, τα χάνει όλα. Η μητέρα του, απελπισμένη, του εξασφαλίζει μία θέση στο τρένο που θα τον μεταφέρει από τη ναζιστική Αυστρία στην Αγγλία. Μια νέα σελίδα ξεκινάει για τον Ζάμουιλ, με αχώριστους συντρόφους για το υπόλοιπο της μακράς ζωής του το πιστό του βιολί και το βάρος της μοναξιάς και της αβεβαιότητας.

ΕΛ ΜΟΣΟΤΕ 1982
Η Λετίσια Κορδέρο, στα επτά της, μπαίνει παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες διασχίζοντας τον Ρίο Γκράντε γαντζωμένη πάνω στον πατέρα της, έχοντας γλιτώσει από θαύμα τη γενοκτονία που ξεκλήρισε το χωριό της κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου.

ΑΡΙΖΟΝΑ 2019
Οκτώ δεκαετίες αργότερα, η επτάχρονη Ανίτα Ντίαζ ανεβαίνει με τη μητέρα της στην οροφή ενός τρένου προκειμένου να ξεφύγουν από μια θανάσιμη απειλή στο Ελ Σαλβαδόρ και βρίσκονται εξορισμένες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η άφιξή τους συμπίπτει με τη νέα, αμείλικτη πολιτική της κυβέρνησης που χωρίζει στα σύνορα μητέρα και κόρη.

Ένα σύγχρονο μυθιστόρημα για τις θυσίες που αναγκάζονται κάποιες φορές να κάνουν οι γονείς, για την εκπληκτική ικανότητα κάποιων παιδιών να επιβιώνουν μέσα από τη βία χωρίς να παύουν να ονειρεύονται.

Η διττή αφηγηματική δομή δίνει ιστορικό βάρος στη σύγχρονη πλοκή, και η Αλιέντε δίνει πραγματικό βάθος στους χαρακτήρες της, ειδικά όταν περιγράφει τις θυσίες τους. Το αυθεντικό και συναισθηματικά οδυνηρό πόνημά της είναι μια θριαμβευτική επιστροφή.
The Publishers Weekly


ΤΖΕΝΙ ΚΟΛΓΚΑΝ
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ


Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Ρόζα Τραϊκόγλου
Αυτό τον χειμώνα αποδράστε σ’ ένα ζεστό εορταστικό βιβλιοπωλείο και κάντε ένα μαγικό δώρο στον εαυτό σας!

Η Κάρμεν δούλευε ανέκαθεν στο τοπικό πολυκατάστημα. Έτσι, όταν το υπέροχο παλιό κτίριο έκλεισε τις πόρτες του για πάντα, βρέθηκε ξεκρέμαστη. Μόλις η αδερφή της, η Σοφία, της προτείνει μέσω της μητέρας τους δουλειά σ’ ένα χαριτωμένο μικρό βιβλιοπωλείο στο Εδιμβούργο και διαμονή στο ελεύθερο δωμάτιο του σπιτιού της, η Κάρμεν διστάζει. Ήταν πάντα πολύ επιφυλακτική ως προς το να δεχτεί βοήθεια. Ωστόσο δεν έχει πολλές εναλλακτικές, οπότε θα βρεθεί στη χιονισμένη πόλη έναν μήνα πριν από τα Χριστούγεννα.

Αυτό που η Σοφία δεν της είπε για το μικρό βιβλιοπωλείο είναι ότι «ξεψυχάει» οικονομικά και ότι, αν η Κάρμεν δεν καταφέρει να κάνει τη διαφορά πριν από τα Χριστούγεννα, ο ιδιοκτήτης του θα αναγκαστεί να το πουλήσει. Χωρίς να το ομολογεί σε κανέναν, η Σοφία είναι σίγουρη πως θα χρειαστεί ένα θαύμα για να σωθεί το κατάστημα, αλλά ίσως αυτά τα Χριστούγεννα η Κάρμεν τούς εκπλήξει…

Ένα υπέροχο ανάγνωσμα – περιγραφικό και γεμάτο χιούμορ, χαρά και πάθος.
Bishop’s Stortford Independent

Μια ζεστή χειμωνιάτικη ιστορία.
The Guardian


ΤΖΟΑΝΑ ΜΠΟΛΟΥΡΙ
DRIVING HOME FOR CHRISTMAS – ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Κυριάκος Γιαλένιος


ΤΡΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΔΥΟ ΡΑΓΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ
ΕΝΑ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το ταξίδι με το αυτοκίνητο για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους είναι πάντα το χαρμόσυνο ξεκίνημα των χειμερινών διακοπών για την Κέιτ και τον Εντ. Το κάνουν κάθε χρόνο τα τελευταία δέκα χρόνια που είναι ζευγάρι. Κανονικά από τα ηχεία του αυτοκινήτου ακούγονται χριστουγεννιάτικα τραγούδια και οι δυο τους φοράνε τα πιο αστεία τους εποχιακά πουλόβερ, μόνο που αυτή τη χρονιά μια παγωμένη σιωπή πλανιέται μες στ’ αμάξι…

Ένας τρομερός τσακωμός τούς οδηγεί στην απόφαση να διαλύσουν τη σχέση τους, αλλά επειδή δεν μπορούν ξαφνικά να τα τινάξουν όλα στον αέρα, βάζουν τα δυνατά τους για μια τελευταία φορά… για χάρη των οικογενειών τους.

Πρέπει να αντέξουν τρεις χριστουγεννιάτικες συγκεντρώσεις, να αποκρούσουν τα πιεστικά ερωτήματα για το μέλλον της σχέσης τους αλλά και να αντιμετωπίσουν παλιούς έρωτες. Σίγουρα δεν πρόκειται για την πιο χαλαρή φάση, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτές οι γιορτές θα τους μείνουν αξέχαστες!

Πνευματώδες, ζεστό και βαθιά συγκινητικό… Το τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο.
Clodagh Murphy, συγγραφέας

Εορταστικό, ανεβαστικό και αστείο. Το τέλειο χριστουγεννιάτικο ανάγνωσμα.
Laura Kemp, συγγραφέας


LAUREN ASHER
DREAMLAND BILLIONAIRES 2 – ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ


Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Κατερίνα Νικήτα
ΝΤΕΚΛΑΝ
Με προορίζουν για διευθύνοντα σύμβουλο της οικογενειακής επιχείρησης.
Το μόνο πρόβλημα; Ο όρος στη διαθήκη του παππού μου. Μου φαινόταν αδύνατον να πραγματοποιήσω την τελευταία του επιθυμία, να παντρευτώ και να αποκτήσω διάδοχο, ως τη στιγμή που η βοηθός μου προσφέρθηκε να με βγάλει από τη δύσκολη θέση. Ο γάμος μας υποτίθεται ότι ήταν η τέλεια λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημά μου. Όμως, όσο περισσότερο το παίζουμε ζευγάρι για τα μάτια του κόσμου, τόσο περισσότερο νιώθω ανασφάλεια για τη συμφωνία μας. Γιατί δεν περιλαμβάνει ότι θα έχω αισθήματα για εκείνη. Ειδικά αφού είναι σίγουρο πως θα της ραγίσω την καρδιά.

ΑΪΡΙΣ
Το σχέδιό μου να παντρευτώ τον Ντέκλαν ήταν απλό στη θεωρία.
Θα μέναμε μαζί. Θα παντρευόμασταν. Θα κάναμε παιδί. Είχαμε συμφωνήσει κάποιους κανόνες για να αποφύγουμε τα προβλήματα. Κανόνες απαράβατους. Όσο κι αν ο Ντέκλαν προσπαθούσε να με βάλει σε πειρασμό. Τι γίνεται όμως όταν μια ψεύτικη σχέση εξελίσσεται σε αληθινή; Ο έρωτας δεν ήταν ποτέ στο πρόγραμμα. Τουλάχιστον όχι στο δικό μου.

Το δεύτερο βιβλίο της μπεστ σέλερ σειράς, όπου πρωταγωνιστούν οι τρεις δισεκατομμυριούχοι αδελφοί της Ντρίμλαντ και οι γυναίκες που θα τους κάνουν να γονατίσουν.

ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ

BONO
SURRENDER. 40 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.


Βιογραφία
Μτφρ.: Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης
«Γεννήθηκα μ’ εκκεντρική καρδιά».
Ένα ξεχωριστό βιβλίο από έναν μαχητικό καλλιτέχνη που διαπιστώνει ότι είναι στα καλύτερά του όταν μαθαίνει πώς να παραδίδεται.
Σε μια ανελέητη, ενδοσκοπική αλλά και διαφωτιστική αφήγηση με τη μορφή επεισοδίων ξετυλίγεται η ζωή του Bono, οργανωμένη –αν και όχι πολύ τακτικά– γύρω από 40 τραγούδια των U2.
Οι φαν των U2 θα μάθουν γιατί ο Bono πιστεύει ότι δε διαλύθηκε το συγκρότημα παρά τις προσωπικές δυσκολίες των μελών και τις άγριες δημιουργικές διαφορές τους, καθώς και ποια είναι τα κλειδιά που ξεκλειδώνουν το νόημα των πιο δημοφιλών και επιδραστικών τραγουδιών τους.
Οι πόρτες της εσώτερης ζωής του Bono ανοίγουν. Η σπατάληση του ανθρώπινου δυναμικού είναι ένα μόνιμο θέμα, καθώς και η πίστη, την οποία περιγράφει σαν να ξεχωρίζεις το σήμα από τον θόρυβο, σαν μια «ήσυχη μικρή φωνή» την οποία ακούει δυνατότερα στον γάμο του, στη μουσική του και στον αγώνα του κατά της ακραίας φτώχειας.
Πάνω απ’ όλα, το Surrender είναι μια ιστορία αγάπης γραμμένη προς τη γυναίκα του, την Άλι, από την οποία ζήτησε να βγουν την εβδομάδα που το συγκρότημα έκανε την πρώτη του πρόβα. Η Άλισον Στιούαρτ προσφέρει καθοδήγηση σε κάθε σημαντική σκηνή αυτού του δράματος, συμπεριλαμβανομένης της τρίτης πράξης στην οποία πλέον εισέρχονται, με περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις για ποιο πράγμα αξίζει να παλέψεις και πότε να παραδοθείς.


TIMOTHY GARTON ASH
ΠΑΤΡΙΔΕΣ


Ιστορία – Πολιτική
Μτφρ.: Δημήτρης Δουλγερίδης


Από τις αναμνήσεις Γερμανών για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έως τις μαρτυρίες Ελλήνων για τη χούντα, και από τους βετεράνους της μεταπολεμικής Ευρώπης έως τη γενιά των μιλένιαλ, που κλήθηκε να διαχειριστεί την κληρονομιά του 1989 και της πτώσης του Τείχους, η εξιστόρηση του Τίμοθι Γκάρτον Ας χωράει δεκάδες Ευρωπαίους, διάσημους και λιγότερο γνωστούς, δεκάδες τόπους, μνημεία και αφηγήσεις για μία μεγάλη ιδέα: το μέλλον μιας ηπείρου που έπρεπε να ανασυγκροτηθεί μέσα από τα ερείπια του 1945, να αφήσει πίσω της τον εφιάλτη και να φτάσει στο μεγάλο όραμα της ενοποίησης.
Ο συγγραφέας ταξιδεύει στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και σε όσα επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτή, συναντάει τους βασικούς παίκτες που χάραξαν την πολιτική της –από τον Χέλμουτ Κολ και τη Μάργκαρετ Θάτσερ έως τον Τόνι Μπλερ–, αναρωτιέται για το κόστος των πολέμων και του Brexit, δηλώνει τη συμπαράστασή του στην Ουκρανία και συνεχίζει να ελπίζει.
Αν χρειάζεται κάτι η Γηραιά Ήπειρος σε αυτή τη διαδικασία ενοποίησης είναι «περισσότερη και δίκαιη Ευρώπη». Και ο ίδιος είναι από τους λίγους Ευρωπαίους που δεν έπαψαν ποτέ να τη μελετούν και να επιδιώκουν τη μεταμόρφωσή της. Οι αναγνώστες δε θα μπορούσαν να ζητήσουν σοφότερο οδηγό.

Τα τελευταία σαράντα χρόνια ο Γκάρτον Ας έχει παρακολουθήσει τις ευρωπαϊκές αλλαγές τόσο από τις κερκίδες όσο και μέσα από το ίδιο το γήπεδο.
Financial Times

Εξαιρετικό. Ένα αριστοτεχνικά γραμμένο έργο σύγχρονης Ιστορίας από έναν εκ των κορυφαίων Βρετανών διανοούμενων.
The Spectator

ΑΡΝΟΛΝΤ ΣΒΑΡΤΣΕΝΕΓΚΕΡ
ΓΙΝΕ ΧΡΗΣΙΜΟΣ


Ψυχολογία – Αυτοβελτίωση – Ευ Ζην
Μτφρ.: Χρήστος Καψάλης


Ο σπουδαιότερος μπόντι μπίλντερ στον κόσμο. Ο πιο υψηλά αμειβόμενος ηθοποιός στον κόσμο. Ο ηγέτης της έκτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο. Το ότι αυτές οι ιδιότητες αφορούν το ίδιο πρόσωπο είναι σαν εισαγωγή για ανέκδοτο, μόνο που δεν είναι ανέκδοτο. Αυτός είναι ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Και όλα αυτά δε συνέβησαν τυχαία.
Η ασύλληπτη επιτυχία του επετεύχθη ως μέρος μιας διαδικασίας, ως αποτέλεσμα ξεκάθαρου οράματος, φιλόδοξης σκέψης, σκληρής δουλειάς, άμεσης επικοινωνίας, επίμονης επίλυσης προβλημάτων, ανοιχτόμυαλης περιέργειας και αφοσίωσης στο να ανταποδίδεις γι’ αυτά που σου προσφέρονται. Όλα αυτά προέκυψαν από μια συμβουλή που ο Άρνολντ έλαβε από τον πατέρα του και φώλιασε στο μυαλό του: Γίνε χρήσιμος. Καθώς λοιπόν κατακτούσε την κορυφή στις διάφορες δραστηριότητές του, κρατούσε αυτό το ρητό ως φυλακτό.
Σε αυτό το βιβλίο ο Άρνολντ μάς αποκαλύπτει μέσα από μια εμπνευσμένη αφήγηση ανατρεπτικών θριάμβων και συντριπτικών αποτυχιών τα πνευματικά και ψυχικά εφόδια που είναι απαραίτητα για μια ουσιώδη ζωή με επίκεντρο την έννοια της ανταπόδοσης. Επίσης, μας δείχνει πώς να χρησιμοποιήσουμε τις συμβουλές αυτές προκειμένου να δημιουργήσουμε το μέλλον που ονειρευόμαστε για τον εαυτό μας.
Η ανεπιτήδευτη και στιβαρή φωνή του μπορεί να μας βοηθήσει να απελευθερωθούμε από αυτοπεριορισμούς και να επανασυνδεθούμε με τους στόχους μας. Γιατί όπως το θέτει και ο ίδιος: Κανείς δεν πρόκειται να έρθει να σε σώσει· μπορείς να βασιστείς μόνο στον εαυτό σου. Τα καλά νέα όμως είναι ότι, όπως έχει αποδειχθεί, εσύ φτάνεις.


GREG McKEOWN
ΟΥΣΙΟΚΡΑΤΙΑ


Business – Management – Ηγεσία
Μτφρ.: Χρήστος Καψάλης

  • Έχεις νιώσει ποτέ ότι ωθείς τις αντοχές σου στα όριά τους;
  • Έχεις νιώσει ποτέ ότι εργάζεσαι υπερβολικά και δεν αξιοποιείσαι ουσιαστικά;
  • Έχεις πιάσει ποτέ τον εαυτό σου να αναλώνεται σε ασημαντότητες;
  • Έχεις αισθανθεί να πνίγεσαι στη δουλειά αλλά να πλατσουρίζεις στα ρηχά της παραγωγικότητας; Σαν να βρίσκεσαι διαρκώς σε κίνηση, αλλά να μη φτάνεις πουθενά;
    Αν απάντησες καταφατικά σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω ερωτήματα, τότε η διέξοδος είναι η προσέγγιση του Ουσιοκρατικού.

Στο παρόν βιβλίο, ο Γκρεγκ ΜακΚίον, CEO ενός πρακτορείου στρατηγικής και ηγεσίας στη Σίλικον Βάλεϊ, ο οποίος παραδίδει σεμινάρια στην Apple και την Google, σου δείχνει πώς να επιτύχεις αυτό που αποκαλεί Πειθαρχημένη Επιδίωξη του Λιγότερου. Το να είσαι Ουσιοκρατικός συνίσταται στο να έχεις έναν πειθαρχημένο τρόπο σκέψης. Συνίσταται στο να ξεπεράσεις βασικές παραδοχές του τύπου «μπορούμε να τα έχουμε όλα» και «πρέπει να κάνω τα πάντα» και να τις αντικαταστήσεις με την επιδίωξη του «κατάλληλου πράγματος, με τον κατάλληλο τρόπο, την κατάλληλη στιγμή».

Εφαρμόζοντας πιο επιλεκτικά κριτήρια για το τι είναι ουσιαστικό, η Επιδίωξη του Λιγότερου μας επιτρέπει να έχουμε τον έλεγχο των επιλογών μας, ώστε να διοχετεύσουμε τον χρόνο, την ενέργεια και την προσπάθειά μας προς την επίτευξη των στόχων μας και την ενασχόληση με σημαντικές δραστηριότητες. Αξιοποιώντας την εμπειρία του με ηγέτες καινοτόμων εταιρειών και οργανισμών, ο ΜακΚίον μάς δείχνει πώς να εφαρμόσουμε την Ουσιοκρατία στη ζωή μας ώστε να επιτύχουμε κάτι σπουδαίο.

Το βιβλίο αυτό είναι αντίδοτο στο στρες, στην εργασιακή εξουθένωση και στην καθήλωση στο «κάνω τα πάντα». Είναι βασικό ανάγνωσμα για όποιον θέλει να ανακτήσει τον έλεγχο της υγείας, της ευεξίας και της ευτυχίας του.
Arianna Huffington, συγγραφέας-επιχειρηματίας

ΝΕΑΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΚΙΡΑ ΚΑΣ
ΚΙ ΕΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ


Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Πηνελόπη Τριαδά
Η ιστορία της Αμέρικα δεν ήταν η μόνη με ευτυχισμένο τέλος… Επιστρέψτε στον υπέροχο κόσμο της αγαπημένης μπεστ σέλερ σειράς Η ΕΠΙΛΟΓΗ.

Πριν η Άμπερλι έρθει στο παλάτι ήταν ένα Τέσσερα ερωτευμένο με ένα Ένα. Πριν ο Μέιξον συναντήσει το κορίτσι των ονείρων του ήταν το αγόρι κάποιας άλλης. Πριν ο Άσπεν ανοίξει την καρδιά του σε κάποια άλλη ήταν αποφασισμένος να παλέψει για την πρώτη του αγάπη. Και πριν η Μάρλι προλάβει να ερωτευτεί έναν πρίγκιπα γοητεύτηκε από έναν φρουρό.