Συγγραφέας του βιβλίου Μυστική αποστολή: Έρωτας – Εκδόσεις Silk

Έρικ και Τζένιφερ. Εκείνος, ένας όμορφος και σκληρός άντρας. Δε μασάει τα λόγια του, δε δίνει πολλές ευκαιρίες, δε δίνει περιθώριο σε κάποια γυναίκα να μπει στη ζωή του. Εκείνη, μια ευαίσθητη, τρυφερή κοπέλα η οποία είναι εγκλωβισμένη σε μια πολύ όμορφη εμφάνιση που δίνει στους άλλους λάθος εντυπώσεις. Αυτό την έχει κάνει να αντιδράει λίγο σπασμωδικά στην κριτική, έστω και καλοπροαίρετη. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές της Πωλίνας Νικολιδάκη, που θα αγαπήσουμε. Το ότι εκείνος είναι πράκτορας του FBI και εκείνη μάρτυρας ενός εγκλήματος κάνει το μυθιστόρημά της τόσο γοητευτικό όσο γοητευτικοί είναι και οι ήρωές της! Άραγε δίνει πάντα, happy end στα μυθιστορήματά της η συγγραφέας και άρα ο Έρωτας στη Μυστική αποστολή θα έχει ευτυχή κατάληξη; Όπως λέει στο Vivlio-life «Είμαι και από τη φύση μου αισιόδοξη και μου αρέσει να ζουν και να βασιλεύουν τα ζευγάρια μου, όπως τα παραμύθια που μου έλεγε η γιαγιά μου. Αρκετή μαυρίλα έχουμε τριγύρω. Δε χρειάζονται καταδικασμένοι έρωτες και καταραμένοι εραστές».

  • Μια όμορφη νεαρή ηθοποιός γίνεται μάρτυρας ενός εγκλήματος κι ένας όμορφος και πολύ ερωτεύσιμος πράκτορας του FBI αναλαμβάνει την υπόθεση και την προστασία της. Ότι θα ερωτευτούν παράφορα, το θεωρούμε δεδομένο. Αυτό που θέλουμε να μας δώσετε είναι κάτι από την πλοκή που θα μας κρατήσει δέσμιους της ανάγνωσης.
    Είναι δύο διαφορετικοί χαρακτήρες, και οι δύο πολύ παθιασμένοι με το δικό τους τρόπο. Οι δυσκολίες της υπόθεσης θα τους φέρουν κοντά, αλλά η ξεροκεφαλιά τους θα τους κρατήσει σε απόσταση Όχι για πολύ όμως. Ο τρόπος γραφής μου είναι γρήγορος, χωρίς άσκοπες περιγραφές και με έμφαση στους διαλόγους μεταξύ των πρωταγωνιστών καθώς και τις σκέψεις τους ώστε να ξέρει ο αναγνώστης πώς σκέφτονται ανά πάσα στιγμή.
  • Έρικ και Τζένιφερ, λοιπόν! Ποιο είναι το πιο έντονο στοιχείο που δώσατε στον χαρακτήρα τους καθώς χτίζατε την προσωπικότητά τους για να μας τους συστήσετε;
    Θα έλεγα ότι η Τζένιφερ είναι μια ευαίσθητη, τρυφερή κοπέλα η οποία είναι εγκλωβισμένη σε μια πολύ όμορφη εμφάνιση που δίνει στους άλλους λάθος εντυπώσεις. Αυτό την έχει κάνει να αντιδράει λίγο σπασμωδικά στην κριτική, έστω και καλοπροαίρετη. Ο Έρικ είναι πιο σκληρός, λόγω δουλειάς. Δε μασάει τα λόγια του, δε δίνει πολλές ευκαιρίες, δε δίνει περιθώριο σε κάποια να μπει στη ζωή του.
  • Από τις όμορφες ιστορίες σας μόνο στο «Έρωτας στις Κυκλάδες» μεταφέρετε την πλοκή σας στην Ελλάδα; Επιλέγετε να ζουν, να εργάζονται και να ερωτεύονται μακριά μας οι πρωταγωνιστές σας; Μήπως κατά βάθος θέλατε να ζείτε στην Νέα Υόρκη, το Λονδίνο ή το Παρίσι (και πολλοί από εμάς επίσης) που δείχνουν να σας εμπνέουν;
    Ξεκίνησα να γράφω με αφετηρία και πυξίδα τα Άρλεκιν, οπότε σχεδόν πάντα οι ιστορίες μου διαδραματίζονται σε Αγγλία ή ΗΠΑ. Έχω γράψει πολύ λίγες ιστορίες που να αφορούν την Ελλάδα. Προσωπικά, θα έμενα στο Λονδίνο άνετα. Ίσως το δοκιμάσω κάποια στιγμή.
  • Η αισθηματική λογοτεχνία είναι αυστηρά γυναικεία υπόθεση;
    Το αυστηρά είναι μεγάλη λέξη. Θα έλεγα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όχι ότι αποκλείονται οι άντρες, αλλά αυτό το είδος είναι κάτι δικό μας.
  • Είναι πολλοί εκείνοι που θεωρούν παρεξηγημένο αυτό το είδος της λογοτεχνίας που, όμως, μετράει εκατομμύρια φανατικούς αναγνώστες σε όλον τον κόσμο. Τι θα τους απαντούσατε;
    Ό,τι απαντάω πάντα όταν μου κάνουν αυτή την ερώτηση: ο καθένας ας γράφει και ας διαβάζει ό,τι επιθυμεί. Ας μη βάλουμε τώρα όρια ΚΑΙ σε αυτό.
  • Συνήθως τα αισθηματικά μυθιστορήματα έχουν happyend. Δίνετε κι εσείς πάντα ένα ευτυχισμένο τέλος σ’ έναν έρωτα που έχουμε συνηθίσει να περνάει από… σαράντα κύματα;
    Φυσικά και δίνω χάπι εντ. Είμαι και από τη φύση μου αισιόδοξη και μου αρέσει να ζουν και να βασιλεύουν τα ζευγάρια μου, όπως τα παραμύθια που μου έλεγε η γιαγιά μου. Αρκετή μαυρίλα έχουμε τριγύρω. Δε χρειάζονται καταδικασμένοι έρωτες και καταραμένοι εραστές.
  • Έχετε μεταπτυχιακό στη Διερμηνεία και τη Μετάφραση. Ποιο από τα δυο παραπάνω ή γενικά από εκείνα που θεωρούνται σπουδαία και διαχρονικά αισθηματικά μυθιστορήματα θα θέλατε να μεταφράσετε στα ελληνικά, προσθέτοντας τη δική σας πινελιά;
    Λοιπόν, ενδιαφέρουσα ερώτηση και έχω μια… ανορθόδοξη απάντηση. Αντιπαθώ τρομερά τη λογοτεχνική μετάφραση. Έχω τη σκληροπυρηνική άποψη ότι το έργο πρέπει να διαβάζεται στη γλώσσα που γράφτηκε και μόνο πολλοί λίγοι μεταφραστές, και ίσως λογοτέχνες και οι ίδιοι, μπορεί να κάνουν καλή λογοτεχνική μετάφραση. Εγώ δεν ανήκω σε αυτούς. Αλλά ίσως ήθελα να μεταφράσω κάποιο σεξπηρικό θεατρικό ή σονέτο.
  • Ποια είναι η πιο μεγάλη διαφορά ανάμεσα σ’ ένα ερωτικό κι ένα αισθηματικό μυθιστόρημα και ποιο είδος προτιμούν οι Έλληνες αναγνώστες;
    Το ερωτικό πάει πολύ καλά παγκοσμίως και έχει κάνει και πολύ καλή αρχή και στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι το αισθηματικό, που έχει λιγότερες ερωτικές σκηνές και περισσότερες περιγραφές συναισθημάτων και διαλόγους είναι ακόμα λίγο πιο δημοφιλές στη χώρα μας. Στο μέλλον δεν ξέρω. Υποθέτω ότι θα εξισωθούν οι πωλήσεις και αυτό ίσως βοηθήσει και στη σεξουαλική απελευθέρωση των γυναικών ακόμα περισσότερο. Εγώ νομίζω ότι βουτάω τα πόδια μου στο ερωτικό αλλά δε θέλω να… βραχώ τελείως. Μου πάει το αισθηματικό πιο πολύ.
  • Ρομαντισμός στη λογοτεχνία. Πόσο χώρο του δίνετε και μήπως, τελικά, τον έχουν παραμελήσει λίγο οι νεότεροι συγγραφείς;
    Δε νομίζω να έχει παραμεληθεί. Ένα σωρό συγγραφείς γράφουν αν όχι αμιγώς αισθηματική λογοτεχνία, ιστορίες κοινωνικές με έντονο ρομαντισμό. Το ίδιο και οι σειρές στην τηλεόραση. Όλες λίγο πολύ ρομαντικές είναι. Οπότε θα έλεγα ότι ο ρομαντισμός κάνει δυναμικό comeback. Και ελπίζω να σταματήσει να θεωρείται ταμπού το να είσαι ρομαντικός-ή.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Πρέπει να γίνει ο φύλακάς της… Θέλει δε θέλει!
Μια όμορφη νεαρή ηθοποιός γίνεται μάρτυρας ενός περίεργου εγκλήματος.
Ενός εγκλήματος υψηλού προφίλ, που απαιτεί τη συνδρομή του FBI για την επίλυσή του. Μόνο που το FBI έρχεται με τη μορφή ενός γοητευτικού άντρα. Ενός πολύ γοητευτικού άντρα!
Ένας εσωστρεφής πράκτορας του FBI αναλαμβάνει μια υπόθεση που δε θέλει.
Η μάρτυρας είναι μια επιπόλαιη γυναίκα και, επιπλέον, δε θέλει και να συνεργαστεί! Τι δουλειά έχει αυτός να προστατεύει μια σταρλετίτσα; Αν δε θέλει να τους βοηθήσει, μπορεί απλά να τη συλλάβει. Και να την κλείσει σ’ ένα μπουντρούμι. Ή μήπως στην κρεβατοκάμαρά του;

Βιογραφικό
Η Πωλίνα Νικολιδάκη έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία και έχει μεταπτυχιακό στη Διερμηνεία και Μετάφραση. Εργάζεται ως Εκπαιδευτικός. Δεν πίνει αλκοόλ και λατρεύει το φυστικοβούτυρο. Φέτος έμαθε πως όταν σταματήσεις να δίνεις μένουν πολύ λίγα άτομα στο πλάι σου.